Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Mei 2001
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Brioche [2]
3 theelepels droge gist
150 g suiker
1 dl warm water
15 eieren
1 eetlepel zout
1 kg bloem
1 kg zachte boter

Los de gist op in het warme water met 75 gram suiker. In een andere kom de eieren met 75 gram suiker en een eetlepel zout kloppen. Maak een bergje van de bloem met een kuil in het midden. Doe de gist en de eieren in het midden. Meng met de vingertoppen. Kneed nog enkele minuten. Meng de boter er door. Doe in een ingevette kom en laat 1 uur rijzen. Stomp terug. Doe de helft op een ingevette plaat. (Geef de andere helft door aan het nagerecht). Bak 20 minuten op 160º. Zet de oven dan op 190º en bak nog 5 minuten tot goudbruin.