Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Rode en groene sla met ceasar-dressing en kwartelei [1]
Dressing
2 eierdooiers
2 eetlepels rijstazijn
6 eetlepels olijfolie
200 g mierikswortel (geraspt)
5 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
30 blaadjes groene romain sla
idem rode
3 eetlepels olijfolie
5 lente-uitjes
20 schijven brioche
150 g boter
20 kwarteleitjes
100 g parmezaanse kaas
Begin met de brioche.
Dressing
Doe het eigeel en de azijn in een kom en klop er één voor één zes eetlepels olijfolie door. Voeg de mierikswortel en de geraspte kaas toe. Meng en breng op smaak met zout en peper. Bereiding
Doe de sla in een bak en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snij de lente-uitjes in dunne rondjes. Snij rondjes van 5 cm uit de brioche en snij uit het midden van elke cirkel een gat van 2½ cm Ø. Doe boter in de pan en bak elk rondje 1 minuut op een matig vuur tot goudbruin aan één kant. Draai om en breek een kwartelei in het midden van elke schijf. Laat op laag vuur nog 3-4 minuten bakken tot het eitje net gaar is. Presentatie
Doe 6 blaadjes sla (3 groen en 3 rood) op een bord. Zet aan het "voeteneinde" twee brioche/ei-rondjes. Schep er wat mieriksworteldressing over. Strooi de lente-uitjes erover en maal er verse peper over. Garneer met vlokken parmesaan (gebruik een dunschiller).