Aantal gangen 7 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Salade van tuinbonen en groene asperges met gegrilde langoustines [1]
20 grote langoustines
125 g boter
3 g 5-specerijenpoeder
takjes peterselie
bosje notensla
20 groene asperges
½ bos majoraan
1 kg tuinbonen
Dressing
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
Voorbereiding
Dop de tuinbonen en blancheer ze 1-2 minuten in gezout kokend water. Koel de tuinbonen af in koud water en giet ze af. Pel de tuinbonen (trek het velletje eraf) en was ze. Was de notensla, verwijder de steeltjes. Schil de groene asperges en blancheer ze 4-5 minuten in gezout kokend water. Koel ze af in koud water, giet ze af en snij ze in drie stukken. Pluk de majoraan. Maak de dressing van het citroensap en zout & peper. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe. Goed roeren met een garde en bewaren. Bereiding
Verwarm de ovengrill tot 180º. Hak de peterselie fijn. Doe voor beurre monté 5 cl water in een kookpan, roer met een garde en voeg de boter blokje bij blokje toe tot alle boter gesmolten is. De boter mag absoluut niet koken! Voeg aan de boter het 5-specerijenpoeder en de gehakte peterselie toe. Breng hoog op smaak met zout en peper uit de molen. Knip de langoustine aan de bovenzij in de lengterichting openen verwijder het zakje in de kop (de maag) en de darm (een dun lang sliertje). Bewaar 10 kopen voor de garnering. Leg de langoustines in de beurre monté en schud, zodat ze goed bedekt zijn. Doe de notensla, tuinbonen, groene asperges en majoraan in een kom. Voeg de dressing toe en maak op smaak met peper en zout. Leg de langoustines op een ovenplaat en plaats ze 1-2 minuten in een voorverwarmde grill. Presentatie
Verdeel de sla over de borden (aspergekoppen naar buiten) en leg de langoustines, meteen van onder de grill, rond en op de salade.