Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Maart 2001
Aantal gangen 7 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5    > 6    > 7   

Salade met camembertsaus [6]
Receptuur van redactie van Van de Kook
½ grote rijpe camembert (250 g)
¼ l kalfsbouillon
¼ l room
diverse soorten knapperige sla
aceto balsamico
olijfolie
walnootolie
witte-wijnazijn
witte peper uit de molen
zeezout
Snij de camembert inclusief de schil in stukken en smelt in kalfsbouillon en ingedikte room. Zeven en uitdrukken.

De smaak van de kalfsbouillon mag niet overheersen maar dient als smaakfundament. Deze mag dan ook gemaakt worden van poeder van het merk Chef (dat niet stijf staat van het toegevoegde zout). De functie van de room is consistentie. Voor de smaak van de saus is vooral de kwaliteit van de camembert bepalend.

Maak van aceto balsamico, olijfolie, walnootolie, wijnazijn zout en peper een vinaigrette. Dus veel olie (olijf en walnoot elk voor de helft) en heel weinig azijn, want azijn op bladgroente overheerst snel!

Vermeng de salade met de vinaigrette en schik op het midden van het bord. Nappeer met de lauwwarme saus.