Aantal gangen 7 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Varkenshaas met porcini [5]
Receptuur van redactie van Van de Kook
2 varkenshaasjes
20 g porcini (of andere gedroogde boleten)
2 dl rode wijn
100 g boter
2 dl créme fraîche
2 eierdooiers (op kamertemperatuur)
250 g spinazie
handje rozijnen
25 g pijnboompitten
25 g boter
Laat de paddestoelen een half uur weken in 1 deciliter water.
Voeg er de wijn aan toe en laat de boleten hier heel zachtjes in gaar sudderen.
Braad het vlees in boter tot rosé, neem het uit de pan en houd het (samen met de borden) warm.
Saus
Voeg de porcini en het vocht toe aan de braadboter en roer er de créme fraîche door; laat afkoelen.
Klop de eierdooiers los en klop au bain-marie tot de saus gebonden is.
Spinazie
Was de spinazie. Week de rozijnen.
Spinazie (wassen!) 2 minuten roerbakken.
Boter verwarmen, de rozijnen en pijnboompitten erin kleuren. Spinazie bijvoegen en op smaak maken.
Serveer de varkenshaas in plakjes, 3 p.p. op een bergje spinazie. De saus er omheen.