Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Maart 2001
Aantal gangen 7 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5    > 6    > 7   

Curry cappuccino [2]
Receptuur van redactie van Van de Kook
1 dl port
1 dl Noilly Prat
1 dl witte wijn

5 gesneden sjalotten
½ prei
1 Elstar
50 g boter
2 eetlepel kerrie

½ l gevogeltebouillon
½ l room
3 eetlepel kokosrasp
1 banaan
¼ ananas
5 stengels citroengras

tabasco
1½ dl room
½ bos koriander
Reduceer port, Nouilly Prat en witte wijn voor de helft.
Zet de sjalotten, de prei, de appel (alles in kleine stukjes) aan in boter en voeg de kerrie toe, blus dit af met de reductie.
Vul aan met room en gevogeltebouillon, voeg de puree van kokosrasp, banaan en ananas aan het geheel toe met het citroengras en laat dit een uur zachtjes koken.
De soep passeren en op smaak brengen met peper, zout en tabasco.
Serveren in koffiekopjes. Afmaken met halfgeslagen room en gehakte koriander.