Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Foie de veau au sauce Sauternes, lichtgebakken kalfslever met Sauternessaus [1]
500 gr kalfslever
1,5 komkommer
2 mango’s
Tapioca
Bloem
Zout
Bouillonpoeder
Boter
1,5 fles Sauternes
Komkommer schillen, zaad eruit en in julienne snijden in reepjes van 4 cm. Even blancheren in lichtzout water en laten afkoelen.
Mango’s schillen en voorzichtig langs de pit wegsnijden en vervolgens ook in julienne snijden.
Meng mango en komkommer voorzichtig door elkaar.
Kalfslever wentelen in een mengsel van bloem en bouillonpoeder. Lever bakken in de boter en even laten rusten.
Saus
Kook de Sauternes in tot er ± ½ ltr over is. De saus is dan mooi stroperig geworden. Eventueel met heel weinig tapioca binden.
Presentatie
Een bedje van mango-komkommer op het bord, een schepje saus eroverheen (dit loopt uit als een gele spiegel op het bord). Dan de in dunne tranches gesneden lever in een waaiertje erop leggen.