Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
November 1984
Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Gegratineerde mosselen [2]
120 gekookte mosselen
1 ui, zeer fijngehakt
2 tn knoflook, zeer fijngehakt
Nootmuskaat
100 gr geraspte kaas
25 gr boter
Rondjes brood, lichtgeroosterd
1 rode, 1 gele, 1 groene, 1 paarse paprika
Kook de mosselen met een glas wijn, ui, knoflook en nootmuskaat net gaar. Haal ze uit het vocht en kook dit 1/3 in. Zeef het vocht, meng de helft van de kaas erdoor en monteer met boter.
Leg het geroosterde rondje brood in de soufflépotjes. Doe hier de mosselen op, giet het vocht erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Gratineer de potjes in een zeer hete oven. Garneer het gerecht met in julienne gesneden paprika.

Ontvellen van paprika
Rooster hele paprika’s in een hete oven. Als het vel barst en zwart wordt, de paprika’s uit de oven nemen en met een koude, vochtige doek bedekken. Als ze zijn afgekoeld, schillen en doormidden snijden. De zaadlijsten verwijderen. Het sap dat vrijkomt, kun je opvangen e eventueel voor het monteren van de saus erbij doen. De paprika’s ragfijn snijden en als garnituur op een klein bordje doen.