Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
September 1984
Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Fraises au poivre vert, aardbeien met groenepeperkorrels [4]
Aardbeienpuree
2 dl water
1 kg aardbeien
200 gr suiker

Saus
200 gr suiker
1½ dl Grand Marnier
1 el (of meer) groene pepers

Garnering
500 gr aardbeien
1 ltr roomijs
Doe de aardbeien in een pan en bestrooi met 200 gr suiker. Breng snel aan de kook en laat even doorkoken. Breng over in de Magimix en laat 1 minuut draaien. Wrijf de puree door een haarzeef.

Saus
Laat 200 gr suiker op zeer zacht vuur in een sauspan tot een lichte siroop smelten (karamelliseren). Doe er de aardbeienpuree, Grand Marnier en de peperkorrels bij. Maak hiervan een gladde saus door steeds te roeren. Laat afkoelen.

Snijd de aardbeien in tweeën en de grote in drieën. Leg ze in een sluitende ring op het bord, giet er de saus op en leg 2 bollen ijs op de saus. Garneer met 2 mintblaadjes.