Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Velouté aux courgettes, courgettesoep [2]
1,5 kg courgettes
200 gr uien
Boter
1 ltr kippenbouillon
5 eidooiers
1¼ dl room
Zout en peper
Schil de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd ze in de lengte doormidden. Haal bij grote courgettes het zaad eruit met een lepel. Haal met een parisienneboor 20 bolletjes uit een courgette en snijd de rest in stukken.
Doe de courgettes met uien en boter in een pan en sluit deze af met een deksel. Stoof ca. 10 minuten op een matig vuur gaar onder af en toe roeren. Pureer in de Magimix en wrijf door een haarzeef. Breng over in een ruime pan met de kippenbouillon en breng aan de kook.
Roer de dooiers en de room door elkaar (liaison). Giet wat warme bouillon bij de liaison en klop goed door elkaar. Doe dan de liaison bij de rest van de bouillon, die van het vuur is gehaald en klop tegelijkertijd met een garde luchtig door. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de courgettebolletjes in de warme koppen en giet de soep erbij.