Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Januari 1984
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Petti di pollo alla Bolognese con broccoli alla Romana et patate, uitgebeende kippenborst met prosciutto en kaas [3]
5 borststukken van kip van elk 200 gr, ontveld en uitgebeend
Zout
Versgemalen peper
Bloem
8 el boter
5 el olie
10 dunne plakken prosciutto
10 dunne plakken Bel Paese kaas
10 tl versgemalen Parmezaanse kaas
5 el kippenbouillon, vers of van een blokje

Patate
10 middelgrote aardappelen
Zout
Paprikapoeder
Olie

Broccoli alla Romana
2,5 dl olijfolie
2 tl fijngehakte knoflook
1,5 kg broccoliroosjes
3 glazen witte wijn
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
Verhit de oven tot 175º. Snijd elk stuk kip horizontaal in 6 dunne plakken. Leg ze een paar centimeter uit elkaar op vetvrij papier en leg hierop een ander stuk papier. Sla voorzichtig plat met de platte kant van een hakmes of rol met een fles of deegroller om ze iets platter te krijgen. Neem het papier weg, bestrooi met zout en peper en wentel ze door de bloem. Braad ze aan beide kanten goudkleurig in boter en olie. Niet te gaar en niet meer dan 4 tegelijk.
Leg de kip in een beboterde braadslee, leg er de prosciutto en de kaas op en bestrooi met de parmezaan. Giet er de bouillon over en laat 10 minuten in de oven bakken tot de kaas gesmolten is en iets bruin ziet. Meteen opdienen.

Broccoli alla Romana
De olie verhitten tot er een lichte damp afkomt. Neem de pan van het vuur en roer de knoflook 30 seconden door de olie. Zet de pan terug, temper het vuur en schud er de broccoliroosjes door tot ze glanzen. Voeg wijn, zout en peper toe en laat zonder deksel 5 minuten sudderen. Leg het deksel erop en laat nog 10 minuten sudderen. Giet door een zeef en kook de vloeistof in tot 1 dl. Giet over de broccoli.
N.B. de roosjes tot onder bij de steeltjes schillen of afhalen tot aan het roosje.

Patate
Kook de aardappelen 8 minuten, koel ze af en snijd ze in plakken. Strooi er zout en paprikapoeder over.
Smeer een bakblik in met olie en leg er de plakjes in. Giet nog wat olie over de plakjes, zet in de oven op 175º tot ze gaar en lichtbruin zijn.