Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Januari 1984
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Tagliatelle con vongole [2]
½ kg tagliatelle
2 kg vongole (mosseltjes)
6 tn knoflook
2 blikken geschilde tomaten
Peterselie
5 el olie
Zout en peper
Was en boen de vongole schoon. Kook ze even met 1 glas wijn in een gesloten pan tot alle schelpen open zijn. Haal ze uit de schelp en laat ze afkoelen. Zeef het kookvocht door een doek en zet weg.
Fruit de knoflook in de olie, als deze licht kleurt de peterselie erbij en even laten meefruiten. Het gezeefde kookvocht toevoegen en even door laten pruttelen. De tomaten toevoegen en alles 10 minuten laten sudderen (af en toe roeren zodat de tomaten pulpachtig worden). De vongole erbij doen en direct de tagliatelle koken.
Breng een grote pan water aan de kook, voeg een scheut olie toe en doe er de tagliatelle bij. Haal ze met een vork uit elkaar en kook ze beetgaar (al dente). Dit kan variëren van 6 tot 8 minuten.
Serveren op warme borden met een schep saus erover.