Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Sabayon de liqueur aux oeufs et aux fraises, advocaatsabayon met aardbeien [4]
Ingrediënten 10 personen
6 eieren
100 gr poedersuiker
2 dl witte kookwijn
1/8 ltr advocaat
3 sinaasappelen
3 el poedersuiker
1 glas Grand Marnier
Scheid de eiwitten van de dooiers en geef ze aan de soepmakers. Doe de eidooiers in een stalen pannetje en roer ze glad.
Doe de poedersuiker en de witte wijn bij de eieren en klop au bain-marie alles op tot de massa dik wordt. De bain-marie mag niet boven de 70º uitkomen. (Op eigen rekening kun je ook een Riesling nemen, hetgeen de smaak extra ten goede komt.)
Roer de advocaat door de massa en verdeel alles over 10 ijscoupes. Zet in de ijskast om af te koelen en op te stijven.
Ontdoe intussen de aardbeien van de steeltjes en was ze goed schoon. Laat uitlekken.
Pers de sinaasappelen uit en roer de poedersuiker door het sap tot een stroperige massa ontstaat. Voeg nu de Grand Marnier toe.
Haal de aardbeien door de siroop en leg ook in de koelkast.
Als ze opgediend moeten worden, leg dan de aardbeien op de sabayon en verdeel de overgebleven siroop over de glazen. Strooi over de aardbeien nog wat poedersuiker. Drink er een zoete Anjou of een Sauternes bij.