Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Januari 1982
Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Poires au gingembre, gemberperen [4]
Ingrediënten 16 personen

8 stevige handperen
Sap van 3 sinaasappels
2 msp kaneel
40 gr pistachenoten
4 bolletjes stemgember
16 wafels
½ ltr slagroom
De peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Pocheer de peren. Zorg dat ze stevig blijven, maar wel gaar.
Neem ze uit het kookvocht en zet ze in een mengsel van gembersiroop, sinaasappel en kaneel in de koeling.
Ondertussen de pistachenoten pellen en fijnhakken. Gemberbolletjes in kleine stukjes snipperen.
Opdienen in een coupe, de peer bestrooien met nootjes en gember. Garneren met een toefje slagroom en een wafel.