Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Bar au vin rouge et les deux purées, zeebaars in rode wijn met twee purees [3]
200 gr zeebaarsfilet per persoon
5 dl rode wijn
2 tn knoflook
1 behoorlijke tak tijm
1 bl laurier
15 zwarte peperkorrels (gekneusd)
50 gr boter
Spinaziepuree
1,5 kg verse spinazie
Indien mogelijk een bos verse zuring
Een paar vlokken boter
Vis
Spoel de vis onder stromend water af en snijd hem vervolgens in mooie gelijke delen overeenkomstig het aantal personen.
Breng de wijn aan de kook. Voeg de gekneusde teentje knoflook, het laurierblad, de peperkorrels en wat zout toe. Pocheer hierin de zeebaars 7 à 10 minuten afhankelijk van de dikte van de vis.
Houd de vis warm in de warmtekast. Zeef het kookvocht en laat dit tot de helft inkoken.
Neem het pannetje van het vuur en klop er de vlokken boter door. Breng eventueel nog wat op smaak.
Spinaziepuree
Verwijder van de spinazie en eventueel de zuring de stelen en de dikke bladnerven. Zet de groenten op met kokend water. Voeg wat zout toe. Niet langer koken dan 3 à 4 minuten. Laat goed uitlekken. Maak er een fijne puree van. Breng op smaak met boter, zout en peper.
Leg de stukken vis op de borden, schenk er de saus over en leg aan de ene kant van de vis de spinaziepuree en aan de andere kant aardappelpuree.