Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Velouté de céleri-rave à la française, franse knolselderijsoep [2]
Ingrediënten 16 personen
5 à 6 selderijknollen
15 middelgrote aardappelen
Boter
3 ltr vleesbouillon
Selderijgroen voor de garnering (niet van de knol)
Dobbelsteentjes geroosterd brood
De knollen goed schillen, schoon wassen en in stukken snijden. Daarna in boter smoren.
Doe de gesmoorde selderij en de in stukken gesneden aardappel in de reeds warme bouillon. Laat op laag vuur ± 30 minuten zachtjes koken. Wanneer de hoeveelheid te groot is tevens reduceren.
Draai de soep vervolgens door de passe vite of mixerblender.
Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout.
Dien op in hete koppen en garneer met een selderijblaadje en een paar dobbelsteentjes geroosterd brood.