Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Limburgse verrassing, surprise de Limbourg [1]
10 plakken rauwe ham
0,5 ltr béchamelsaus
50 gare asperges
3 hardgekookte eieren
3 eiwitten
Paneermeel
3 plakken gekookte ossentong
3 el slaolie
Zout
Nootmuskaat
Slaolie
Maak een halve liter béchamelsaus Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Snijd de ossentong in dobbelsteentjes. Prak de hardgekookte eieren met een vork fijn en meng dit met de ossentong door de béchamel. Bestrijk de plakken ham met dit mengsel en rol er 4 asperges in. Probeer de ham zoveel mogelijk dicht rondom de asperges te rollen.
Klop de eiwitten en de slaolie los met een vork (zonder dat er schuim op komt). Haal het rolletje hierdoor en vervolgens door de paneermeel. Let erop dat ook de zijkanten goed dicht zijn. Indien niet, haal dan de zijkanten er nog eens door.
Bak ze op 175º in de frituur gaar en warm.
Dien ze op met een toefje peterselie en met gesmolten boter. Leg onder iedere kroket een papieren servetje.
☱ Vin d’Orléanais