Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
December 1982
Aantal gangen 4 | aantal personen 15 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Soufflé chaud et sauce fruits de la passion et citrons verts [4]
De passievruchten door een zeef drukken zonder schil. De lime uitpersen en bij beide suikers voegen. Laten koken.
Het wit van ± 14 eieren niet te stevig opkloppen en al kloppend 200 gr basterdsuiker toevoegen. Met een houten lepel de eigelen vermengd met een beetje tapioca er voorzichtig doorroeren.
Dit mengsel in soufflépotjes doen die met boter en suiker zijn bestreken. Onmiddellijk in een oven van 200º zetten en 7 à 8 minuten laten bakken.
Daarna direct opdienen met de soesjes, apart een bolletje ijs erbij. Voor de garnering een blaadjes mint en een cigarette russe.