Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Tarte au fromage frais ave sauce à l’orange, taart van verse kaas met sinaasappelsaus [4]
Ingrediënten 12 personen
Kruimel- of korstdeeg
500 gr bloem2 tl zout
250 gr boter, in klontjes
3 à 4 el ijswater
Vulling
750 gr verse kaas
9 el geklopte slagroom
300 gr suiker
6 eidooiers
6 el gesmolten boter
3 citroenen
250 gr fijngehakte amandelen
210 gr gele krenten
9 el sherry
6 eiwitten
Saus
3 sinaasappels, uitgeperst
1 pakje custard
Kruimel- of korstdeeg
Zeef bloem en zout in een grote kom. Do er de boter bij. Meng het mengsel met 2 messen tot het de structuur van grof meel heeft. Besprenkel het al roerend met een mes met water, tot het een samenhangende massa wordt. Maak een bal van het deeg en druk het met de handen aan. Wikkel de bal in alufolie en leg hem minstens 15 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 3 cm dik en ca. 2 cm groter dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Knip een stuk vetvrij papier uit dat ook weer groter is dan de vorm en druk dit op het deeg. Vul op met gedroogde bonen, erwten of rijst.
Zet de vorm 15 minuten in een oven van 180º. Als de rand van de taartbodem licht gekleurd is, de vulling verwijderen en nog 5 minuten terug in de oven zetten.
Laat iets afkoelen, doe de vulling erin en bak de taart verder af.
Vulling
Roer de eidooiers los en meng er in een grote kom alle ingrediënten door, als laatste de stijfgeslagen eiwitten.
Vul hiermee de reeds gebakken taartbodem en zet 25 minuten in een oven van 180º.
Saus
Zeef het sinaasappelsap en laat het wat inkoken.
Volg de gebruiksaanwijzing op het pakje custard en voeg als de custard klaar is het sinaasappelsap toe.
Leg een punt van de kaastaart op het bord en drapeer er een lepel saus omheen.