Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Champignons avec crabe [1]
750 gr champignons
500 gr krabvlees
2 krop sla
1 tl kerrie
2 dl room
1 gl cognac of droge sherry
Zout en peper
Mayonaise
2 eidooiers
2 tl mosterd
2 dl zonnebloemolie
Sap van ½ citroen
Worcestersaus
Zout en peper
Mayonaise
Roer in een kom eidooiers, mosterd en citroensap door elkaar. Klop er geleidelijk de olie door tot een dikke mayonaise. Breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Zet koel weg.
Sla
De kroppen loshalen en de buitenste bladeren weggooien. De frisse, binnenste bladeren schoon spoelen en droog slingeren in de sla centrifuge.
Champignons
Afborstelen, de onderste plakjes van de stelen afsnijden en de champignons in plakjes snijden.
De kerrie weken in de cognac. De room half opkloppen. De kerrie met de cognac door de mayonaise roeren, de room erdoor scheppen. Koel wegzetten.
Het krabvlees nakijken en grote brokken klein snijden.
De slablaadjes op de borden leggen, de champignonplakjes erover verdelen en het krabvlees ertegenaan leggen. De dressing over de champignons scheppen.