Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Surprise au fromage, kaasverrassing [4]
Ca. 350 gr kaas (dwz 35 gr p.p.):
1/3 blauwe kaas (Roquefort of Blue de Bresse of Gorgonzola)
2/3 jonge geitenkaas
Een scheutje room of een beetje boter
Verse kruiden bij voorkeur dragon of kervel
Een klein handje stukjes walnoot + 10 halve walnoten
75 gr veldsla
Vinaigrette
Een beetje dragonazijn
Een scheutje walnootolie
(Niet te zuur maken)
Meng de kazen door elkaar en passeer ze door een passe vite. Voeg afhankelijk van de smeuïgheid iets room toe of als het geheel te kazig smaakt een beetje zachte boter. Meng er de zeer klein gesneden kruiden doorheen. Meng er vervolgens de gebroken walnoten door. De massa moet nu zo smeuïg zijn dat hij met de sorbetknijper als een mooi balletje op het bord kan worden gebracht.
Was de sla en sla hem goed uit. Verdeel een kleine hoeveelheid over de bordjes. Sprenkel hierover zeer weinig vinaigrette, zodanig dat je heel licht proeft dat hierin walnootolie verwerkt is. Garneer af met een halve walnoot.
Serveer uit met een stukje toast; denk eraan boterballetjes op tafel te zetten.
Regel met de sommelier (bij ons tevens maître d'hotel) dat hij portglazen en port op de uitserveertafel klaar zet, zodat je dat erbij kunt schenken.
Eet smakelijk van dit leuke, aparte kaasgerecht.