Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Omelette Arlequin au coulis de tomates, omelet Harlekijn met tomatensaus [1]
6 eieren + 3 dooiers
500 gr tomaten
300 gr spinazie
70 gr Goudse kaas (geraspt)
2 tn knoflook
6 el room
6 el olijfolie
Zout, peper, nootmuskaat
Saus
Tomatenmousse
Room
Boter
Peper en zout
Basilicum
Was de spinazie. Goed uitlekken. Ontvel de tomaten en haal het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de knoflook schoon.
Doe 2 eetlepels olie in de pan en laat de tomaten garen en het vocht verdampen. Laat uitlekken.
Doe olie in de pan en laat de spinazie garen met de knoflook en wat zout. Laat alle vocht verdampen en laat afkoelen. Verwijder de knoflooktenen.
Neem 3 schaaltjes waarin elk 2 eieren + 1 dooier. Doe door de spinazie 3 eieren geklopt met 2 eetlepels room, peper en zout en roer dit goed door.
Doe in een schaal 2 eetlepels room, de geraspte kaas, peper en roer goed om. Doe hetzelfde met de tomaten. Dit hele proces mag ook met de mixer worden gedaan, het resultaat zal nog beter zijn.
Beboter een patévorm en zet deze au bain-marie met het tomatenmengsel 20 minuten in de oven. Controleer of het stevig is. Herhaal dit met de 2 andere mengsels.
Zo ontstaat de driekleurige paté. Laat het even afkoelen en stort hem voorzichtig op een plank en snijd hem in plakken.
Kook de tomatenmousse in tot de helft, voeg wat room en boter toe en maak op smaak met peper en zout en doe er wat gedroogde basilicum doorheen.
Serveer warm uit.