Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Juni 1984
Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Omelette sibérienne [4]

Ingrediënten 15 personen

200 gr kapseldeeg
1 dl Marasquin
350 gr vruchtenmoes
5 dl ijs
Omelette soufflée
20 gr poedersuiker
Leg een langwerpige plak kapsel op een schaal en besprenkel deze (trempeer) met likeur. Bedek de laag kapsel met ijs en leg er de vruchtenmoes op. Maak de bovenkant en de zijkanten dicht met repen/plakken kapsel, zodat ijs en vruchtenmoes geheel zijn ingekapseld. Besprenkel met likeur.
Bestrijk het geheel met de omelette soufflée-massa en breng er met een mes wat versieringen op aan. Voor degenen die het durven en snel zijn, kunnen de versieringen met een spuitzak aangebracht worden.
Bestrooi de 'omelette' met poedersuiker en zet hem even in een zeer hete oven tot de bovenkant lichtbruin wordt. Toon het gerecht aan de gasten en verdeel het daarna zeer snel in porties.
N.B. In deze receptuur is het kapselbeslag en de soufflée omelette voldoende voor 15 personen.