Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Juni 1982
Aantal gangen 4 | aantal personen 12 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Aardbeientaart [4]
1200 gr aardbeien
750 gr bladerdeeg
½ ltr slagroom
Poedersuiker
15 el frambozengelei
Spreid het deeg dun uit. Vlei dit in een beboterde taartvorm (25 cm). De bodem met een vork inprikken. Op 7/8 thermostaat 20/25 minuten in de hete oven, dan uithalen en afkoelen.
Aardbeien in koud water wassen, laten uitlekken, neusje eraf.
Op zacht vuur de frambozengelei, zonder koken, laten smelten.
Met een kwastje een dun laagje gelei op de koud geworden taartbodem uitstrijken. De aardbeien één voor één, steeltjeskant omlaag, erop leggen. De rest van de vloeibare gelei erover gieten.
Opdienen met de slagroom en de poedersuiker er apart bij.