Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Juni 1982
Aantal gangen 4 | aantal personen 12 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Tomatenbouillon, consommé de tomates [2]
2 tot 2,5 ltr bouillon
2,5 kg tomaten
Kleine rijpe soeptomaatjes

Soepgroenten
Peterselie
Selderij
Wortel
2 uien
Laurier
Tijm
Bonenkruid

Garnering
Peterselie
Bieslook
Kervel
Was de tomaten, ontdoe ze van de kroontjes en snijd ze in vieren. Doe ze met de soepgroenten in een pan. Giet de bouillon erover en laat het geheel zo tot 30 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon door een nat gemaakte doek. Breng de bouillon vervolgens met suiker, peper en zout op smaak. Proef, voeg zo nodig wat Worchester toe. Garneer met fijngehakte tuinkruiden.