Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
November 1995
Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Peer met gorgonzola en witlof/sinaasappel-salade [4]
5 rijpe peren
2 dl witte wijn
100 g suiker
sap van 2 citroenen
200 g gorgonzola
1 dl room
5 sinaasappels
3 struikjes witlof
Saus
3 dl sinaasappelsap
30 g suiker
1 dl Cointreau
20 g schil van sinaasappel in zeer fijne julienne
Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten; halveer ze en snij de klokhuizen eruit. Breng de witte wijn met suiker en citroen aan de kook. Leg de peren erin en voeg zoveel water toe tot ze net onder staan en laat op een zacht vuur ± 10 minuten pocheren. Laat de peren in het vocht afkoelen.
De gorgonzola in de room op een zacht vuur smelten.
De partjes uit de sinaasappel snijden (zonder vel) en die in stukjes snijden.
Saus
Breng alle ingrediënten aan de kook en laat dit tot de helft inkoken. Laat afkoelen.
Meng de witlof (in flinterdunne stukjes) en de stukjes sinaasappel met de saus.
Haal de halve peren uit het vocht, dep ze wat af en snij ze in een waaier.
Presentatie
Schep aan een kant van het bord wat gorgonzola en leg er de peer in; aan de andere kant wat witlof/sinaasappel-salade.