Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Februari 1995
Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4   

Salade van linzen met gerookte sprot [1]
300 g linzen
1 ui (fijn gesneden)
1 teen knoflook (fijn gesneden)
olijfolie
Vinaigrette
sap van 1 citroen
1 eetlepel mosterd
2 à3 eetlepels olijfolie
500 g gerookte sprotfilet
bieslook (fijngesneden)
Laat de linzen 1 uur weken, afspoelen, opzetten met schoon water, samen met de ui, knoflook en olijfolie. Aan de kook brengen en tegen de kook aan zachtjes gaarmaken, breng op smaak met zout en peper.
Klop voor de vinaigrette het citroensap en de mosterd door elkaar en klop de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
De linzen op een zeef uit laten lekken en als ze nog warm zijn, aanmaken met de vinaigrette en af laten koelen.
De sprotfilet op kamertemperatuur laten komen en nakijken of ze goed schoongemaakt zijn.
Presentatie
De aangemaakte linzen warm maken. Maak een rondje linzen door een uitsteekring te vullen met 2 tot 2½ eetlepels per persoon. Leg de filets naast elkaar op de linzen, circa 6 filets per bord. Garneer met een beetje vinaigrette, de bieslook en gemalen peper.