Aantal gangen 4 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Aardappel/waterkers-soep met visrollade [2]
Rollade
2 zeetongen
10 langoustines (diepvries)
room
1 eiwit
Visfond
graten van de tongen
schalen van de langoustines
1 winterwortel
wit van 1 prei
2 dl witte wijn
Soep
1½ l visfond
2 grote aardappels
1 bos waterkers
1 grote ui
20 g boter
½ dl room (geslagen)
Garnering
3 tomaten
blaadjes waterkers
2 aardappels
Fileer de tongen en pel de langoustines.
Visfond
Zet de tonggraten en langoustineschalen in wat olie aan; voeg de fijngesneden groente toe, voeg witte wijn en 1½ liter water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon; proef of er nog zout bij moet.
Rollade
De langoustines met room - verhouding 1:1 - en een eiwit in de keukenmachine pureren; hoog op smaak brengen met zout en peper.
De tongfilets naast elkaar op plasticfolie leggen en enigszins plat slaan. Bestrijk de tong met de farce en rol het geheel met behulp van de folie op. Goed stevig in de folie verpakken, dan in aluminiumfolie rollen en de uiteinden vastdraaien. 20 à30 minuten pocheren.
Soep
De aardappels schillen en in zout water gaar koken. Wrijf ze door een grove zeef. De ui fijn snijden en in de boter licht fruiten. De gewassen waterkers toevoegen en even omroeren, de visfond erbij gieten en het geheel aan de kook brengen. Pureer in de blender. De "gezeefde" aardappels toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en de geslagen room toevoegen.
Garnituur
De tomaten ontvellen en in acht partjes snijden. De aardappels in blokjes snijden en gaar koken.
Presentatie
De rollade in plakjes snijden, 2 per persoon. Wat soep in het bord scheppen, de plakjes er middenin en rondom garneren met tomaat, aardappelblokjes en waterkersblaadjes.