Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
December 2004
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Gebakken coquille met gestoofde prei en cecina [3]
10 grote coquilles
125 g cecina (Spaanse gedroogde runderham)
1 kg prei
6 dl room
500 g aardappels (vastkokers)
1 truffel
Tien mooie plakken cecina op de snijmachine snijden (zo dun mogelijk). Deze drogen in de oven.
Prei in ringen snijden, wassen en in de room stoven. Pureren, zeven en inkoken tot de gewenste dikte.
Aardappelen schillen en in kleine blokjes (5 mm ´ 5 mm ´ 5 mm) snijden. Heel kort blancheren en afbakken in de olijfolie. Strooi over de preisaus.
De coquilles kort om en om bakken.
Neem diepe borden. Hierin een spiegeltje prei/aardappel-crème. Leg de coquilles erop en daarop een plakje cecina. Schaaf er wat truffel overheen.