Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Snoekbaars met knolselderij [3]
Knolselderij
2 knolselderij niet te groot
rozemarijn & tijm
1 teen knoflook
1 dl olijfolie
20 plakjes panceta (dun gesneden)
Vis
500 g snoekbaarsfilet (alternatief: een dik stuk zalm)
gehakte peterselie
olijfolie
Knolselderij
Hak de rozemarijn, tijm en knoflook heel fijn - gebruik eventueel de Magimix. Doe in een pannetje met de olijfolie. Laat even trekken en dan afkoelen.
Schil de knol en was deze. Snij in dikke plakken. Steek er rondjes (9 cm Ø) uit en halveer die. Laat 20 halve cirkels marineren in de olijfolie. Verpak ze in pancetta en zet dat vast met een prikkertje. Leg ze op een rooster en bak ze in 15 minuten op 180º goudbruin en gaar. De kunst is om gelijktijdig de knol beetgaar en de spek krokant te krijgen. Maak af met zeezout, versgemalen peper en een drupje citroen.
Snoekbaars
Bestrijk een dik stuk vis met olijflie en grill licht gaar. Maak af met gehakte peterselie.