Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
September 2004
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Crème van witte chocolade met drie soorten granité [5]
Suikersiroop
225 g suiker
225 ml water
Crème van witte chocolade
2 ½ eetlepel water
85 g suiker
26 g eiwit (= 1 stuks)
120 g eidooier (= 6 stuks)
150 g suikersiroop
6½ dl room
350 g witte chocoladecouverture
120 g volle melk
4 witte gelatine blaadjes
Fruitgranité
150 g frambozen
150 g aardbeien
150 g bosbessen
3 ´ 100 g suikersiroop

Water en suiker inkoken tot 120º. Dit geeft 450 g suikersiroop - hiervan gaat 300 naar de granité.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
De eiwitten en 80 gram van de eidooiers in een grote kom doen en hierbij - onder voortdurend kloppen met de mixer - de overige 150 g suikersiroop schenken.
Smelt de witte chocolade au bain-marie, voeg de suiker toe.
Verwarm de melk en los hierin de gelatineblaadjes op, goed roeren en voeg dit bij de witte chocolade, weer goed doorroeren.
De room lobbig kloppen en vouw dit te samen met het restant van de eidooier door de chocolade.
Granité
Maak van elke fruitsoort een afzonderlijke granité.
Pureer afzonderlijk elke fruitsoort, passeer door een fijne zeef.
Meng 1 deel fruit met 1 deel koude suikersiroop en vries platte bakjes in.
Afwerking en opmaak
Spuit per persoon drie speciale glazen circa 2/3 vol met de witte chocoladecrème. Zet ze in de koeling om op te laten stijven.
Hak de gratinés fijn en werk hiermee de glazen af door in elk glas een andere granité te doen.
Onmiddellijk serveren.