Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Juni 2004
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Eierschalen met scampi onder een korstdeegje [1]
10 eieren
10 Noorse garnalen
3 dl room
1 lepel tomatenpuree
1 eetlepel cognac
dragon
3 plakken bladerdeeg

Snij de eieren open met een eierschaar. Doe de eigelen en de helft van de -witten in een kom. Hak de dragonblaadjes fijn en doe ze bij het ei. Meng en klop.
Pel de garnalen. Doe wat olie in de pan en laat de pantsers licht zweten. Voeg tomatenpuree toe. Blus af met cognac en voeg de room toe. Kruid met zout & peper. Laat 5 minuten doorkoken en zeef door een fijne zeef. Laat afkoelen.
Snij de garnalen in plakjes. Voeg bij de saus.
Vul de eierschalen met een laagje garnalen en vul aan tot ¾ van de hoogte met het ei/dragonmengsel.
Snij rondjes van 5 cm Ø uit het bladerdeeg. Sluit hiermee de eierschalen (plakken met het eiwit). Glans het deeg met wat achtergehouden ei. Plaats de schalen 30 minuten in de koeling.
Neem een ovenschotel en zet hierin eierdopjes elk met een ei-met-kapje. Zet 10 minuten in een hete (200-225º) oven. Serveer meteen.