aantal personen 10 | zoekterm ∅
Gestoofde konijnenboutjes met grove mosterd en sinaasappel [4]
Ingrediënten voor 10 personen
10 konijnenboutjes
125 g boter
5 sjalotjes, fijngehakt
½ l witte wijn
½ l sinaasappelsap
5 tenen knoflook, ongepeld maar gekneusd
5 kruidnagels
1¼ l kippefond
2½ eetlepel grove mosterd
2 sinaasappels in partjes
zestes van sinaasappel
50 g boter
1 spitskool
20 kumquats
100 g suiker
Halveer de boutjes (doormidden in de breedte. Bestrooi ze met zout en peper. Bebloem ze en braad ze in een (1e) pan in boter rondom bruin. Leg ze in een ruime (2e) pan. Giet het braadvet uit de (1e) pan en voeg de sjalotjes toe. Zet even aan. Blus af met de witte wijn en het sinaasappelsap. Voeg de knoflook en kruidnagels toe en vervolgens de fond. Laat even opkoken en giet het geheel over de boutjes. Vul het vocht aan tot de boutjes onderstaan en sluit de (2e) pan. Laat de boutjes 40-50 minuten op een laag vuur sudderen. Neem de gare konijnenboutjes uit de pan en laat de fond tot de gewenste dikte inkoken. Zeef en roer de mosterd en sinaasappelpartjes en -zestes erdoor. Monter met de boter. Serveer de konijnenboutjes op verwarmde borden en giet de saus erover. Garneer met spitskool en kumquats.
Garnituur
Fijngesneden spitskool, even om-en-om in de boter gesmoord. Op smaak brengen met kerrie.
De kumquats in tweeën snijden. In een blonde karamel met sinaasappelsap een kwartier laten sudderen.