Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
April 2004
Aantal gangen 7 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5    > 6    > 7   

Ster van tomaten met grijze garnalen [1]
10 middelgrote goed rijpe trostomaten
2 tenen knoflook
50 schoongemaakte en gewassen blaadjes citroenmelisse
mayonaise
1 eierdooier
1 theelepel fijne mosterd
½ eetlepel wit tewijnazijn
2 dl maïsolie
200 g grijze garnalen
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pit jes. Schik ze op een bakplaat, bestrooi met peper en zout en fijngehakte knoflook. Konfijt ze een half uur in de oven op 110º. (Meeliften met het hoofdgerecht.)
Meng voor de mayonaise de eierdooiers met de mosterd en de azijn. Voeg onder voortdurend kloppen met de garde de olie druppelsgewijs toe. Breng op smaak met zout en peper.
Hak 30 blaadjes citroenmelisse fijn en snij de rest in de lengte in drieën. Doe de fijngehakte citroenmelisse bij de mayonaise en meng dit goed. Doe in een spuitzak.
Garnalen wassen. Bestrooi ze met peper en zout plus een beetje citroenolie. Zet koud weg.
Afwerking
Halveer de tomatenpartjes. Schik op elk bord 8 tomaten partjes in de vorm van een ster.
Spuit op elk plakje tomaat een toefje citroenmelissemayonaise en verdeel de garnalen erover.
Maak een kleine roos van mayonaise in het midden, leg daar ook wat garnalen op. Werk af met de citroenmelisse sliertjes tussen de tomatenpartjes.