Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Januari 2004
Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
> volledig menu | gang   > 1    > 2    > 3    > 4    > 5   

Zeebaars met Nobu's zwarte-bonensaus [4]
5 zeebaarzen
Chinese gezouten zwarte-bonenpasta, losgeroerd met een beetje saké
2½ dl saké
40 g gemberstaafjes
bieslook, in stukjes van 4 cm
Olie nieuwe stijl
2½ dl zuivere olijfolie, gemengd met 2 eetlepels sesamolie
3 gekookte bietjes
Dressing
30 g sesamzaad (licht geroosterd)
1,3 dl Olie nieuwe stijl
30 cc lichte sojasaus
30 cc rijstazijn
10 cc citroensap
Fileer de vis en leg de filets koud weg.
Bestrooi de visfilets met een beetje zeezout en zwarte peper. Bestrijk ze vervolgens met de zwarte-bonenpasta.
Leg de visfilets (zonder vel) in een hittebestendige schaal, sprenkel de saké erover en plaats de schaal op een bord in een grote pan. Stoom de vis 6-8 minuten op een hoog vuur. Neem de visfilets uit de schaal en verdeel het vocht uit de schaal over 10 diepe borden.
Schik de gemberstaafjes en bieslook over de visfilets. Verhit wat van de Olie nieuwe stijl in een kleine koekenpan tot hij bijna dampt en sprenkel hem dan over de vis.
Maak de dressing aan. Snij de bietjes in dunne plakjes en maak aan met de dressing.
Schep de stukken vis in de borden met kookvocht. Garneer ze met de bietensalade.