Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Sashimisalade met matsuhisadressing [2]
zeezout
versgemalen zwarte peper
400 g verse tonijnfilet
3,3 dl Matsuhisa-dressing
120 g Amsterdams broeivet (kleine veldsla)
10 cm daikon
rode shiso-blaadjes ter garnering, desgewenst
Matsuhisadressing
Voor 3,3 dl
30 g fijngesneden ui
4 eetlepels sojasaus
2 dl rijstazijn (zoete)
2 theelepels zout
½ theelepel chili/knoflooksaus
½ theelepel chili-olie
½ theelepel fijngeraspte gember
½ dl druivenpitolie
20 g fijngesneden peterselie
Bestrooi de tonijnfilet met een beetje zeezout en zwarte peper. Schroei de tonijn aan beide kanten dicht, zodat het oppervlak wit kleurt. Af laten koelen en aanvriezen (voor het snijden).
Snij van de daikon schijven van 1 cm dik. Haal de schil eraf en maak er met een dunschiller een lange krul van. Bewaar in ijswater.
Maak de Matsihisadressing.
Schep de Matsuhisa-dressing op een schaal. Schik de slablaadjes, daikonkrullen en rode shiso-blaadjes middenop de schaal. Snij de tonijn op de draad in plakjes van 3-4 mm dik. Rol elk plakje op en schik deze rolletjes als bloemblaadjes rond de groenten in het midden.
Matsuhisadressing
Vermeng alle ingrediënten, behalve de peterselie, die vlak voor het gebruik toevoegen.