Aantal gangen 5 | aantal personen 10 | zoekterm ∅
Garnalen van matsuhisa [1]
10 verse kuruma-garnalen, elk circa 30 g
plantaardige frituurolie
1 eetlepel geklaarde boter
4 shiitake-paddestoelen, steeltje verwijderd, in de lengte in 5 plakjes gesneden
5 shiso-blaadjes
wat Pittig-romige saus
50 g "kaviaar"
4 theelepels yuzu-sap
1 limoen gesneden in 2 mm dikke plakjes, ter garnering
Pittig-romige saus
Voor 2 dl
2 eierdooiers (= 30 g)
½ theelepel zeezout
witte peper
ruim 1 eetlepel rijstazijn
2 dl plantaardige olie
1 eetlepel plus 1 theelepel chili/knoflooksaus (gezeefd)
Prepareer de garnalen: Verwijder de koppen (bewaren), pel ze (op de staartpunten na). Spoel de garnalen kort af met koud water en laat ze uitlekken.
Snij de garnalen tot aan de staart diep open (verwijder zo nodig de darm) en druk ze een beetje plat.
Frituur de koppen even in olie en houd ze apart.
Verhit de geklaarde boter in een kleine koekenpan op een matig vuur en bak er de plakjes shiitake in tot ze zacht zijn.
Maak de Pittig-romige saus.
Verhit een grill. Plaats de garnalen 1 minuut onder de grill, of tot het oppervlak net ondoorschijnend wordt.
Leg de garnalen op een bord, leg op het garnalenvlees een plakje shiitake en een reepje shiso-blad, schep hierop een beetje Pittig-romige saus. Schep 1 theelepel kaviaar op elk plakje shiitake en sprenkel hier ½ theelepel yuzu-sap over. Garneer met de gefrituurde garnalenkoppen en de citrusvrucht.
Pittig-romige saus
Maak de mayonaise. Klop in een kom de dooiers met een garde en voeg het zeezout, een beetje witte peper en de rijstazijn toe.
Klop de olie er geleidelijk door. Zorg dat de mayonaise niet schift.
Roer de chili/knoflook-saus door de mayonaise.