Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 1995, maand mei, derde gang
jan
 [1]
Terrine van gerookte en gemarineerde zalm met aardappels en groene asperges
feb
 [1]
Salade van linzen met gerookte sprot
mrt
 [1]
Rijstkoekjes met gebakken gamba's en tomatendressing
apr
 [1]
Wilde zeeuwse oesters met sauternessabayon
mei
 [1]
Salade van aardappel, hart van kropsla en asperges met dungesneden runderlende en basilicumdressing
jun
 [1]
Met groente gelardeerde kalfslende met tonijnsaus
sep
 [1]
Licht gerookte parelhoenborst met tapenade en rode paprika
okt
 [1]
Salade met kwartel en linzen met korianderdressing
nov
 [1]
Gegrilde mul met courgette/aubergine-salade
dec
 [1]
Salade van krokant gebakken zwezerik met gegrilde appel, gebakken ganzelever en gefrituurde schorseneren en een appel/mosterd-vinaigrette
jan
 [2]
Aardappel/waterkers-soep met visrollade
feb
 [2]
Ravioli met lamsvlees, gember en aïoli
mrt
 [2]
Savarin van kwartel met paddestoelensaus
apr
 [2]
Witte koolvis in een spekjasje
mei
 [2]
Ravioli met alikruiken
jun
 [2]
Tongfilet met "ragoût" van gamba's
sep
 [2]
Tartaar van mosselen en slakken met peterseliesaus
okt
 [2]
Romige spitskoolsoep met gebakken zeeduivel en gerookte zalm
nov
 [2]
Krokant gebakken kalfszwezerik met aardappel/knoflookpuree en kalfsjus
dec
 [2]
Drooggebakken grietfilet met een croûte van gruyèrekaas, geserveerd met slakken en gestoofde komkommer
jan
 [3]
Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurkool, aardappelpuree en prei
feb
 [3]
Met basilicum gevulde kipfilet en gebraiseerde witlof
mrt
 [3]
Gestoofd rundvlees gegratineerd met merg en kruiden en geserveerd met vleesjus gearomatiseerd met knolselderij
apr
 [3]
Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel en basilicumsaus
mei
 [3]
Tamme-eendeborst met kersen en spinazie
jun
 [3]
Gegrilde zalm met kruidensaus en asperges
sep
 [3]
Confit van kalfsnier met gevulde uien en saus van grove mosterd en ahornsiroop
okt
 [3]
Visgoulash met knolselderijravioli
nov
 [3]
Gebraiseerde hazebouten met zilveruitjes en schorseneren
dec
 [3]
Gebraden fazant met gebakken witlof en een aardappel/truffel-mousseline
jan
 [4]
Kersencompote met marsepeinravioli en pralineijs
feb
 [4]
Crème brûlée met grapefruit en zwarte peper
mrt
 [4]
Dessert van bruine en witte chocolade met bitterkoekjes en amandelcrème
apr
 [4]
Charlotte van blue stilton met portgelei
mei
 [4]
Zoete tomaten met vanilleijs
jun
 [4]
Witte perziken met Camparischuim
sep
 [4]
Oriëntaalse sinaasappelsalade en limoensorbet
okt
 [4]
Gevulde pruimen met verse walnoten en Vieille-Prunesabayon
nov
 [4]
Peer met gorgonzola en witlof/sinaasappel-salade
dec
 [4]
Karamelparfait met gemarineerde vijgen in Pedro Ximenez en vanillesaus