Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 1993
jan
 [1]
Rouleau de crevettes et épinards, garnalen-spinazierollade
feb
 [1]
Salade de contre-filet en vinaigrette au vin rouge. lendebiefstuksalade met vinaigrette van rode wijn
mrt
 [1]
Mul met een charlotte van groene asperges met saffraansaus, rouget barbet et charlotte d'asperges vertes, sauce saffran
apr
 [1]
Huîtres gratineés et sauce Sancerre, gegratineerde oesters met Sancerresaus
mei
 [1]
Asperges sautées et pâtés impériaux, sauce au Noilly Prat, krokant gebakken asperges met loempiaatjes en Noilly Pratsaus
jun
 [1]
Nouilles vertes aux calamars frits, sauce aux poivrons rouges, groene lintnoedels met gebakken pijlinktvis en rodepaprikasaus
sep
 [1]
Taartje van verse en gerookte zalm met tomatensaus
okt
 [1]
Salade met rondelles van tong en zalm in saffraandressing
nov
 [1]
Kalfslever en zwezerik met savoiekool en wortel/kervel-saus
dec
 [1]
Salade van duiveborst met artisjokken en paddestoelen
jan
 [2]
Potage de caille avec moelle, kwartelsoep met merg
feb
 [2]
Lotte avec oignons au saffran, zeeduivel met uien en saffraan
mrt
 [2]
Zuur-hete soep, Suan-ha-tang
apr
 [2]
Terrine de foie gras et champignons à l'infusion de volaille, terrine van ganzenlever en paddenstoelen met gevogelte-infusie
mei
 [2]
Une assiette printemps, een bord vol lentepluksel
jun
 [2]
Tarte de lotte, sauce aux courgettes, taartje van zeeduivel met courgettesaus
sep
 [2]
Soep van groene asperges met gerookte paling
okt
 [2]
Solette farcie au saumon, beurre aux fines herbes, Sliptong gevuld met zalm, geserveerd met een kruidensaus
nov
 [2]
Soupe de paprika jaune avec langue d' agneau, gele paprikasoep met lamstong
dec
 [2]
Soep van kreeft met ravioli gevuld met farce van tong
jan
 [3]
Tendrons de veau braisés aux salsifis et pommes de terre Cato, kalfslapjes met schorseneren en aardappelvinken van mijn moeder Cato
feb
 [3]
Moules classiques, klassieke mosselen
mrt
 [3]
Kalfsoester en zwezerik in een jasje met cognacsaus, medaillon de veau et ris de veau, sauce cognac
apr
 [3]
Silure en pâte au betteraves et pois chiches, meerval in strudeldeeg met bietjes en kikkererwten
mei
 [3]
Coucou de Malines et écrevisses, Mechelse koekoek met rivierkreeftjes
jun
 [3]
Carré d'agneau, sauce au curry et riz sauvage, lamscarré met kerriesaus en wilde rijst
sep
 [3]
Wilde eendeborst met confit van de pootjes met salie en appelpuree
okt
 [3]
Op vel gebakken kabeljauw, aardappelpuree met oester en twee soorten prei
nov
 [3]
Ossestaart met knolselderij, worstjes en appel
dec
 [3]
Tournedos van haas met paddestoelensaus
jan
 [4]
Gratin d'orange avec un sorbet à l'orange, gegratineerde sinaasappel met sinaasappelijs
feb
 [4]
Clafoutis de mangue avec glace malaga, mangogebak met malaga roomijs
mrt
 [4]
Charlotte van peren met chocoladeganache, Charlotte de poires et ganache de chocolat
apr
 [4]
Tuiles fourreés d'une mousse d'ananas, tuiles gevuld met ananasmousse
mei
 [4]
Bavarois d'asperges et sauce orange et miel, aspergebavarois met een sinaasappel-honingsaus
jun
 [4]
Strudel chaud aux pommes de terre, amandes et raisins, warme aardappelstrudel met amandelen en rozijnen
sep
 [4]
Terrine van mango en vers fruit met obliebakje en mangosorbet
okt
 [4]
Gepocheerde appel in gelei met gebakken appelbolletjes en karamelsaus
nov
 [4]
Verschillende bereidingen van peer
dec
 [4]
Soufflé van knolselderij en oude kaas met bavaroise van cabrales
mrt
 [5]
Italiaans olijven-notenbrood
dec
 [5]
Taart met mousse van punch