Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 1990
 [1]
Gâteau de foie à la crème de bacon, levertaart met bacon
jan
 [1]
Salade de suprême de volaille fumée, salade van gerookte kip
mrt
 [1]
Consommé de poisson aux coquille Saint-Jacques, heldere vissoep met Sint-Jacobsschelpen
apr
 [1]
Tom Ka Kai, pikante soep met koksmelk en kipMassaman Neua, rundvlees met curry Massaman
mei
 [1]
Salade de langoustines avec betterave en framboise, salade van langoustines, rode bieten en frambozen
jun
 [1]
Gevulde sliptongfilets met Gewúrztraminersaus
sep
 [1]
Saumon grillê avec lêgumes frites au sauce crevette, gegrilde zalm op gefrituurde groenten met garnalensaus
okt
 [1]
Carpaccio di filetto con tartuffo, carpaccio van ossenhaas met truffel
nov
 [1]
Salade d'hommard avec vinaigrette àla framboise, salade van stukjes kreeft met frambozenvinaigrette
dec
 [1]
Terrine de moules de Zélande, terrine van Zeeuwse mosselen
jan
 [2]
Tagliatelle de saumon fumé au crème basilic, pasta met gerookte zalm en basilicum-roomsaus
feb
 [2]
Crème de champignons, gebonden champignonssoep
mrt
 [2]
Savarin de lotte au sauce écrivisses, savarin gevuld met mousse van zeeduivel en rivierkreeft
apr
 [2]
Kai Pad Prik Sod, kip met verse chili's
mei
 [2]
Coulibiac de truite saumonée et asperges, pastei van zalmforel met asperges
jun
 [2]
Consommé de tomates
sep
 [2]
Potage de lentilles au anguille fumée, linzensoep met gerookte paling
okt
 [2]
Risotto di Barolo e midollo, risotto met Barolo en merg
nov
 [2]
Suprême de faisan avec pommes fruitées au Calvados, fazantenborst met appeltjes en Calvados
dec
 [2]
Soupe Marseillaise, soep uit Marseille
jan
 [3]
Boeuf étuvé au Barolo, rundvlees gestoofd in Barolo
feb
 [3]
Grillade de canard de Chalosse au beurre de fines herbes, gebraden eend met kruidensaus
mrt
 [3]
Thon mariné avec fèves de marais et crosnes, gemarineerde tonijn met tuinbonen en topinamboer, saus: beurre blanc met peterselie en dragon
apr
 [3]
Pla Samrod, vis met zoetzure saus
mei
 [3]
Tournedos printanière, lente-tournedos
jun
 [3]
Black Angus rib-eye met twee sauzen
sep
 [3]
Magret de canard avec compôte de nectarine et gaufrettes de céleri, eendenborst met nectarinecompote en selderijwafels
okt
 [3]
Ossobuco con tagliatelle e zucchini trifolati, kalfsschenkel met tagliatelle en getruffeerde courgettes
nov
 [3]
Le sorbet àl'orange, sinaasappelsorbet
dec
 [3]
Filet de boeuf en croûte Wellington, ossenhaas in korstdeeg
jan
 [4]
Rhubarbe en crôute, rabarber in bladerdeeg
feb
 [4]
Tarte Tatin, tatin-gebak
mrt
 [4]
Bavarois au limon, bavarois met limoen
apr
 [4]
Yam Ahantalee, pikante salade met seafood
mei
 [4]
Gratin de figues fraîches, granité d'oranges, gegratineerde vijgen met sinaasappelgranité
jun
 [4]
Appel-compositie
sep
 [4]
Charlotte de poires sauce aux cassis, perencharlotte met zwartebessensaus
okt
 [4]
Semifreddo con grappa e moca, semifreddo met grappa en mokka
nov
 [4]
Noisettes de lièvre au lard fumé et aux baies de genévrier, Hazenrugfilets met gerookt spek en jeneverbessen
dec
 [4]
Crèpes Suzettes, suzettes flensjes
apr
 [5]
Pak Pak Roean, licht gebakken groenten
nov
 [5]
Bavarois de Champagne et sauce aux raisins, Champagnebavarois met druivensaus
apr
 [6]
Honing-ijs
apr
 [7]
Parfait àla cannelle, kaneelparfait