Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 1985
jan
 [1]
Fruits de mer Normandie en crôute, zeevruchten uit Normandië in bladerdeeg
feb
 [1]
Bisque d’anguille fumée, bisque met gerookte paling
mrt
 [1]
Vismatje in het groen
apr
 [1]
Tartare de poisson chaud, sauce blanche au Noilly Prat, warme vistartaar met een blanke Noilly Prat-saus
mei
 [1]
Gerookte zeewolfwang en gerookte oesterzwam met bieslooksabayon
mei
 [1]
Asperges avec ris de veau et sauce CCN, asperges met zwezerik en Hollandse saus met passievrucht
sep
 [1]
Timbales de saumon fumé aux crevettes en sauce à l’aneth, timbaaltjes van gerookte zalm met garnalen in dillesaus
okt
 [1]
Huitres chaudes aux bigorneaux, warme oesters met alikruiken
nov
 [1]
Salade met gerookte poon
dec
 [1]
Heldere ossenstaartsoep met madeira, soupe de queue de boeuf au madère
jan
 [2]
Soupe de pleurotes à la mode de C.C.A., oesterzwamsoep C.C.A.
feb
 [2]
Salade Doria
mrt
 [2]
Kalfszwezerik met sla en appel
apr
 [2]
Soupe à la crème au brocoli, gebonden broccolisoep
mei
 [2]
Coquilles St. Jacques avec endives et limon, St. Jacobsschelpen met witlof en limoen
jun
 [2]
Warme leverpaté met garnalensaus
sep
 [2]
Potage au cresson, waterkerssoep
okt
 [2]
Soupe aux amandes, amandelsoep
nov
 [2]
Mosselsoep
dec
 [2]
Mousse de foie de poulet et de foie gras au salade de saison, mousse van kippen en ganzenlever met salade van het seizoen
jan
 [3]
Langue de boeuf au sauce moutarde, ossentong met mosterdsaus
feb
 [3]
Filet de boeuf avec sauce béarnaise, rouleaux d’endive au lard, salsifis et croquettes de pommes de terre, ossenhaas met bearnaisesaus, andijvierolletjes met spek, schorseneren en aardappelkroketten
mrt
 [3]
Jambon de poulet au vinaigre à l’estragon, kippenpoten met dragonazijn
apr
 [3]
Selle d’agneau au thym et sauce tomate, lamszadel met tijm en tomatensaus
mei
 [3]
Asperges met ham in hooi
mei
 [3]
Fricassée de volaille aux concombres et à la tomate, Charlotte d’aubergines et courgettes aux foies de volaille, spätzli, fricassee van kip met komkommer en tomaat), timbaaltje van aubergine en courgette met kippenlever, spätzli
sep
 [3]
Canette aux baies de cassis, wilde eend met cassis
okt
 [3]
Lapereau à la sauge, tam konijn met salie
nov
 [3]
Gevulde kippenpoten
dec
 [3]
Barbue pochée aux écrivisses, griet met rivierkreeftjes
 [4]
Meringue glacé à la vanille, schuimgebak met ijs en vanillesaus
jan
 [4]
Omelette aux fruits, biscuitomelet met vruchten
feb
 [4]
Chipolata bavarois avec sauce marasquin, chipolatabavarois met marasquinsaus
mrt
 [4]
Cake bereid met limoen
apr
 [4]
Mousse au chocolat blanc et brun à la vanille, chocolademousse met vanillesaus
mei
 [4]
Aardbeiencharlotte
mei
 [4]
Crêpes Alaska, flensjes met ijs en sinaasappelsaus
sep
 [4]
Tarte aux figues et glace de miel, vijgentaart met honingijs
okt
 [4]
Les quartre assorties d’agrumes de la saison, vier bereidingen van citrusvruchten van het seizoen
dec
 [4]
Râble de lièvre au porto, hazenrug met portsaus
mei
 [5]
-
dec
 [5]
Perentaartje