Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 1983
jan
 [1]
Champignons met fijne kruiden, champignons aux fines herbes
feb
 [1]
Gebonden champignonsoep, crème aux champignons de Paris
mrt
 [1]
Truite saumon au ras el hanout, zalmforel met ras el hanout
apr
 [1]
Oeufs pochés bodin, gepocheerde eieren in soezen
mei
 [1]
Salade tiède aux filets de soles fumés, lauwe salade met gerookte tongfilets
jun
 [1]
Soufflé de foie de veau à la crème de bacon, soufflé van kalfslever met baconcrème
sep
 [1]
La salade d'êcrevisses, salade van rivierkreeftjes
okt
 [1]
Soupe aux moules la feuille de thym, mosselsoep met tijmblaadjes
nov
 [1]
Oxtail soup clair au Xeres, heldere ossenstaartsoep met Madeira
dec
 [1]
Zalmtartaar
jan
 [2]
Zuurkool op de wijze van de C.C.N., choucroute à la mode de C.C.N.
feb
 [2]
Scampis la grande fète, scampi's voor het grote feest
mrt
 [2]
Crème de concombre, romige komkommersoep
apr
 [2]
Bouillon d’escargots dormeurs, soep van winterslakken
mei
 [2]
Ravioli gratinée, gegratineerde ravioli
jun
 [2]
Chä Gio, vietnamese loempia
sep
 [2]
Les joues de cabillaud la choucroute chinoise, kabeljauwwangetjes met Chinese zuurkool
okt
 [2]
Gâteau de ris de veau aux morilles, zwezeriktaartje met morilles
nov
 [2]
Grenouilles au Blancs de Blancs, kikkerbilletjes met champagne
dec
 [2]
Bouillon aux quenelles de champignons, bouillon met champignonballetjes
jan
 [3]
Gekaramelliseerde appeltaart, Tarte Tatin
mrt
 [3]
Côte de boeuf aux échalottes à l’estragon, runderribstuk met sjalotjes in dragonsaus
apr
 [3]
Selle d’agneau avec fèves, lamszadel met tuinboontjes
mei
 [3]
Ris de veau, kalfszwezerik
jun
 [3]
Asperges avec quenelles de poisson et sauce au homard, asperges met visquenelles in kreeftensaus
sep
 [3]
Le canard sauvage au vinaigre de balsamico, wilde eend met balsamicoazijn
okt
 [3]
Sole la ciboulette, zeetong met bieslook
nov
 [3]
Contrefilet, sauce Béarnaise, lendenbiefstuk met bearnaisesaus
dec
 [3]
Coquilles St. Jacques au safran, St. Jakobsschelpen met saffraan
feb
 [4]
Gratin de pommes meringué
mrt
 [4]
Bavarois à la liqueur d’oeufs, bavarois met advocaat
apr
 [4]
Glace aux noix, notenijs
mei
 [4]
Gratin de pommes meringué, gegratineerde appelen met meringue
jun
 [4]
Vanille-café bavarois, vanille-koffiebavarois
sep
 [4]
Bavarois la tomate, tomatenbavarois
okt
 [4]
Emincé de poireau la menthe sauvage, gesmoorde prei met kruizemunt
nov
 [4]
Crêpes Suzette, suzetteflensjes
dec
 [4]
Perensorbet
okt
 [5]
Tarte de poires au coulis d'abricots, perentaartje met abrikozencoulis
dec
 [5]
Rable de lièvre à la sauce groseilles, hazenrug met aalbessensaus
dec
 [6]
Kaas
dec
 [7]
Profiteroles au chocolat, soesjes met chocoladesaus