Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 2008
jan
 [1]
Pijlinktvis/zeewier-salade met chilidressing
feb
 [1]
Tartaar van tonijn met ansjovis-tapanade en eidooiermousseline
mrt
 [1]
Jakobsschelpen in Sechuan-peper met oesters in gelei
apr
 [1]
In de schaal gepocheerd ei met gerookte zalm en karamel
mei
 [1]
In groene kruiden en mierikswortel gemarineerde Noorse zalm met crème fraîche en warme salade van nieuwe aardappels
jun
 [1]
Tortilladeconstructie
jul
 [1]
Salade met Serranoham, gebakken garnalen en kappertjescrème
nov
 [1]
Gepocheerde kwarteleitjes met gemarineerde cantharellen e/o pieds de mouton
dec
 [1]
Amuse, suikerbrood met eendenlevercrème
jan
 [2]
Zeevruchtenhapjes met peer-sojadipsaus
feb
 [2]
Romige witlofsoep met àla meuniere gebakken kikkerbilletjes en "bitterballetjes" van waterkers en truffel
mrt
 [2]
Halfgerookte zalm, paddenstoelenessence, peultjes en zeewier
apr
 [2]
Gerookte garnalen met ratatouille en een sausje van geitenkaas
mei
 [2]
Scholfilet uit de oven met peterseliekorst, pittige mosterd en gestoofde preilinten en saus van saffraan
jun
 [2]
Garnalen met pittige fruitsalsa
jul
 [2]
Zalm met komkommersla en tomaten/boter-saus
nov
 [2]
Gerookte slibtong met truffelaardappel en salade van venkel, sinaasappel & olijfolie
dec
 [2]
Salade van kreeft, krab en dun gesneden Sint-jacobsschelpen
jan
 [3]
Gevulde aubergines met rijstwijn/gember-saus
feb
 [3]
Speenbig, eigen saucijsjes en krokant buikspek met romige zuurkool
mrt
 [3]
Parelhoen met kaneel gebraiseerd in grapefruit/komkommer-melk en thee, couscous met hazelnootolie
apr
 [3]
Geglaceerde kalfszwezerik met macaroni en lavasjus
mei
 [3]
Konijnenbout met witte asperges en morieljes, albuferasaus
jun
 [3]
Ravioli met lamsvlees, gember en aïoli
jul
 [3]
Ribeye met waterkers/spinazie-puree
nov
 [3]
Rosé gebraden kalfslende, fritot van kalfswang
dec
 [3]
Boven specerijendamp gegaarde tarbot en risottorijst met kreeftensaus
jan
 [4]
Rundvlees-paddenstoelenstoofpot
feb
 [4]
Mille-feuille van mokkacrème-suisse en hazelnootijs
mrt
 [4]
Soufflé
apr
 [4]
Melklam met gebraiseerde saucier-uitjes en groene asperges
mei
 [4]
Citroentaartje met vanilleyoghurt en verse frambozen
jun
 [4]
Haas in koffie en kerrie
jul
 [4]
Wilde perziken uit de oven met tijmijs
nov
 [4]
Warm chocoladetaartje, amarenensorbet, amarenen en amarenensiroop
dec
 [4]
Duif, groene asperge, "loempia" met het vlees van de boutjes, crème van eendenlever met abrikoos en duivensaus
jan
 [5]
Vijfgranenrijst en bonen
mrt
 [5]
Génoise cake
apr
 [5]
Tarte Tatin van ananas met roquefort en appelstroop
jun
 [5]
Groentelasagne
dec
 [5]
Gebraden ananas, vanille-ijs op amandelkoekje met geitenkwarkcrème
jan
 [6]
Mandarine-cranberrie-ijs met in rode peper gemarineerd citrusfruit en sabayon van cranberrie
jun
 [6]
Kardamonparfait met mango
jun
 [7]
Aardbeiengazpacho met yoghurt