Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 2006
jan
 [1]
Sint-jakobsschelpen, appel, truffel en een dressing van appelstroop en aceto balsamico
feb
 [1]
Soto ayam
mrt
 [1]
Roomsoep van oesters, eekhoorntjesbrood en champagne
apr
 [1]
Tartaar van gemarineerde makreel met bavarois van komkommer, avocado en basilicumolie
mei
 [1]
Aspergesoep met eierschuim en ' kaviaar'
jun
 [1]
Heldere bouillon van komkommers, tomaten en bleekselderij met kreeft en primeurgroenten
sep
 [1]
3 keer garnalen
okt
 [1]
Soja-marshmallows met Noordzeekrab en avocado
nov
 [1]
Gebakken grietfilet met puree van winterwortel en bouillon van trompettes de la mort
dec
 [1]
Eierencrème met gerookte paling en schuim van zoetzure komkommer
jan
 [2]
Tarbot met prei en zwarte-truffelsaus
feb
 [2]
Palem kakul
mrt
 [2]
Spinaziesalade met salsa verde en gepocheerde en gerookte kipfilet
apr
 [2]
Garnalen met parelgort en waterkerscoulis, beignet van merg en krokante ham
mei
 [2]
Gerookte zeetong met champignon/lavendel-vinaigrette en een puree van zwarte bonen
jun
 [2]
Gepocheerde tarbot met asperges en open "knolselderijravioli" gevuld met morilles
sep
 [2]
Gelei van garnalen (glas 1)
okt
 [2]
Courgette-cannelloni met Opperdoezer Ronde-salade, citrusyoghurt en luchtige hazelnootboter
nov
 [2]
Lamszwezerik op een bedje van snijbonen en paddenstoelen met amandelsaus
dec
 [2]
Oesters met kaviaar en gemberjus
jan
 [3]
Hertenkotelet; stoofpeertjes, kastanjes en meiknolletjes met kardemom
feb
 [3]
Udang pelalah
mrt
 [3]
Rogvleugel met warme spitskoolsalade en dragon
apr
 [3]
Gebraden lamsrug met (lauwwarme) salade van jonge groenten
mei
 [3]
Bressekip met tapenade van rode mul en gevulde uien
jun
 [3]
Proeverij van kreeftencoulis
sep
 [3]
Puree met garnalenjus (glas 2)
okt
 [3]
Burger van platte Zeeuwse oesters, tomatencompote, sla en ansjovismayonaise
nov
 [3]
Gevulde wilde gans, ganzennek en rillettes van gans
dec
 [3]
Kreeft in eigen aroma
jan
 [4]
Nogaparfait met passievruchtensorbet en sinaasappelsalade
feb
 [4]
Kenus pelalah
mrt
 [4]
Runderezel met kaneel, zoethout en laurier, met gefrituurde aardappel, lof en linzen
apr
 [4]
Proeverij van vanille bestaande uit crème brûlée, soufflé en roomijs
mei
 [4]
Diverse kaneelcrème's en rabarberijs
jun
 [4]
Gebraden Bresseduif met tijmkruim, gesuikerde knoflook en gegrilde groenten
sep
 [4]
Roerei met garnalen (glas 3)
okt
 [4]
Zeebaars met artisjokcrème en mousseline van macvin, citrusvinaigrette
nov
 [4]
Chocoladesoufflé met ananascompote
dec
 [4]
Hert op twee manieren bereid, met eigen jus en een saus van grotchampignons, bietentaartje en Pommes Anna
feb
 [5]
Bebek mekuah manis lalah
mrt
 [5]
Slanke saus van port en rode wijn met heel veel sjalotjes
jun
 [5]
Aardbeien, amandelenkoek met basilicum
sep
 [5]
Croustillant van sint-jakobsnoten, crémeux van bloemkool, aardappelkoekjes met carpaccio van ganzenlever
okt
 [5]
Lasagne van chocolade en groene thee, kokoscrème en yuzusorbet
dec
 [5]
Bluf van mokka/vanille-ijs, espresso granité, whiskykaramel en krokante amandelcrunch
feb
 [6]
Base Megenep
mrt
 [6]
Espresso-' granita' met warme zabaglione met flinterdunne kattekoekjes
sep
 [6]
Gebraden patrijs met eekhoorntjesbrood en wentelteefjes van ganzenlever
feb
 [7]
Jukut ulih
sep
 [7]
Perenbavarois met bitterkoekjesspijs en een salade van rode vruchten en limoenschuim