Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 2005
jan
 [1]
Amuse: schaaldierenschuim
feb
 [1]
Amuse: brochette van banaan en bacon
mrt
 [1]
Kaviaar met oestergelei, avocado en coquilles st. Jacques
apr
 [1]
Krabkoekjes
mei
 [1]
Avocadomousse met gamba en sinaasappelsaus
jun
 [1]
Koude soep van Hollandse nieuwe haring - gemarineerde zalm, rode bietjes en witlof
sep
 [1]
Voorgerecht: venkelsalade / kwarteleitjes / gekoelde soep
okt
 [1]
Parfait van gerookte zalm en tomatengelei met komkommersaus van Hans Winkler
nov
 [1]
Pizza met tartaar van haring
dec
 [1]
Krokante "lasagne" van gevogeltemousse, kruidkoek, hertenham en katenspek met een compote van vijgen
jan
 [2]
Torotartaar met kaviaar
feb
 [2]
Mosselen met korianderschuim
mrt
 [2]
Langoustines en roquefortcrème, witlof met geraspte sinaasappelschil en langoustinejus
apr
 [2]
Loempia's met krab/grapefruit-vulling - gebonden maïssoep
mei
 [2]
Gestoomde zeeduivel op een saus van rode bieten
jun
 [2]
Salade van tarbot - met asperges, roomkaas, nootmuskaat, kaviaar en zacht gekookt ei
sep
 [2]
Venkelsalade met granaatappels en feta
okt
 [2]
Koninklijke consommé met paddestoelen, gefrituurde slakken en Parmahamschuim van Sergi Arola
nov
 [2]
Kastanjecappuccino met pompoencrème en eendenlever
dec
 [2]
Warm gerookte coquilles in de schelp geserveerd op romige zuurkool, schuim van coraille
jan
 [3]
Oesters met drie salsa's
feb
 [3]
Mozzarellasoep met tomaten
mrt
 [3]
Paling in ' t groen met uienpuree en sauce hollandaise
apr
 [3]
Gelakte tong - babyprei met sesamzaad
mei
 [3]
Konijn in een saus van krieklambiek
jun
 [3]
Morieljes met tong - gesmolten ganzenlever en tuinboontjes
sep
 [3]
Kwarteleitjes met radijsjes, ansjovismayonaise en tonijntapenade
okt
 [3]
Met ossenstaart gevulde pijlinktvis, geroosterde kastanjepaddestoelen en artisjokpuree van Charlie Trotter
nov
 [3]
Gebraden kooieend met puree, rode kool en samosa
dec
 [3]
Tournedos van snoek, rivierkreeft en paling, stampotje van zoete aardappel en basilicum, courgettes, saus van muskaatwijn
jan
 [4]
Pittige octopussalade
feb
 [4]
Eend met peren
mrt
 [4]
Entrecôte met sjalottencompôte, artisjokkenpuree en souffléaardappels
apr
 [4]
Varkensmedaillons met een jasje van muesli en specerijen
mei
 [4]
Eier/vanille-pudding met aardbeien
jun
 [4]
Hollandse Blauwe kip gebraden - met rozemarijn en Opperdoezer Ronde, het levertje apart geserveerd in kippenbouillon
sep
 [4]
Gekoelde avocado-koriandersoep
okt
 [4]
Aardappel-pastinaak-paddestoelenkroketjes van Gaston Dolmans
nov
 [4]
Griesmeelbavarois met yoghurtsorbet
dec
 [4]
Crème brûlé van geitenkaas, krul van monnikskaas en sorbet van mascarpone
jan
 [5]
Zeebaars met yuzu-sojasaus
feb
 [5]
Soep van ananas met gekonfijte venkel en anijsflan
mrt
 [5]
Lasagne van mango en mandarijn, beignets met chocolade en Earl Gray-ijs
apr
 [5]
Citrusvruchten in verse limoengelei margaritasorbet
jun
 [5]
Meringues met geroosterde amandelen - Zwitserse room en aardbeien met amandelijs en aardbeiensaus
sep
 [5]
Vis met gepekelde citroen en olijven
okt
 [5]
Yoghurtsorbet met asperges en sinaasappel van Albert Adrià
jan
 [6]
Trio van crèmes brûlées
apr
 [6]
Blanke bouillon
sep
 [6]
Marokkaans lam met kweepeer
apr
 [7]
Sauce américaine
sep
 [7]
Vruchten op honing en muscat met pistache-ijs en flinterdunne karamelstukken