Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 2002
jan
 [1]
Gestoomde pasteitjes van zuster Er
feb
 [1]
Een krokant aardappelgalet, bestreken met oestermayonaise belegd met dun gesneden tonijn, gemarineerd met oestervocht, soja en citroen, gegarneerd met gefrituurde uienringen
mrt
 [1]
Octopus op witte bonen, pesto van ruccola
apr
 [1]
Trostomaatje gevuld met een zalf van makreel, mimosavinaigrette met oesters en broccoli
mei
 [1]
Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon
jun
 [1]
Ravioli van geitenkaas met aspergebouillon
sep
 [1]
Drie gamba's
okt
 [1]
'Praline' van gemarineerde tonijn met garnaaltjes, notensla en kerriemayonaise
nov
 [1]
In de oven gegaarde coquilles met een chaud-froid van knolselderij
dec
 [1]
Timbaaltje van zalmtartaar met kaviaar, avocado en citroenolie
jan
 [2]
Gestoomde gevulde garnalen
feb
 [2]
Inktvisrisotto met krokant gebakken rouget
mrt
 [2]
Fectuccine met tomaat, peterselie en bottarga
apr
 [2]
Soupe van Rosevalaardappeltjes met gepocheerd ei en dungesneden tongschar met krokante spek
mei
 [2]
Visbouillon
jun
 [2]
Kipbouillon
sep
 [2]
Gebakken rog met Provençaalse couscous in vinaigrettesaus met groene kruiden
okt
 [2]
Vissoep op mijn manier
nov
 [2]
Dorade met pancetta op aardappel/paddestoel-fond met lavas en ruccola
dec
 [2]
Gebakken kreeft met brandade en gebakken venkel
jan
 [3]
Gestoomde Shao Mai
feb
 [3]
Gebraden piepkuiken met laurier en citroen, aardappel in de ruif en gestoofde prei met kummel
mrt
 [3]
Gebakken doradefilets met savooienkool en pompoensaus
apr
 [3]
Barbarie-eend op de karkas gebraden, gelakt met honing en een saus van rode biet, witlof gevuld met de cuisse en gegrilde eendelever met kummel
mei
 [3]
Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing
jun
 [3]
Gerookte zalm
sep
 [3]
Visbouillon
okt
 [3]
Runder-entrecote met ossenstaart en doperwtenpuree
nov
 [3]
Parelhoenborst op koolrabi met soufflé van trompettes de mort
dec
 [3]
Rosé gebraden reenootjes met kwee/krenten-saus, paddestoelen en noedels
jan
 [4]
Mosselen met Tausi-bonen
feb
 [4]
Noten/witte chocolademouse met karamelkrokant en karamel-kokossaus
mrt
 [4]
Bloedsinaasappelsoufflé met chocolade-sorbet
apr
 [4]
Arlettes op vanillemascarpone met perensorbet en karamel
mei
 [4]
Gebraden speenvarken
jun
 [4]
Supreme van kip met morieljes en rivierkreeftjes
sep
 [4]
Duif met balluchon van prei, eendenlever en spitskool, duivensaus ' naturel'
okt
 [4]
Koude druivensoep met cognacparfait
nov
 [4]
Warme amandelsoufflé met kruidige appelconfit en koude vanilleschuim
dec
 [4]
Flensjes gevuld met sinaasappelsoufflé en warme sinaasappelcompote
jan
 [5]
Kreeft met gember en lente-ui
mei
 [5]
Perziken gevuld met marsepein met daarbij pistache-ijs en crème suisse
jun
 [5]
Soep van oude jenever met zomervruchten en vanille-ijs
sep
 [5]
Gekarameliseerde chocola met kokos, fruitmix, warme chocola en specerijensabayon
jan
 [6]
8-juwelenrijst
mei
 [6]
Pistache-ijs
jan
 [7]
Basis