Receptuur Cuisine Culinaire Amsterdam 1982-2013
home
zoek
menu's lijst
kok
wijn
menucommissie
colofon
Selectie op jaar 2001, maand september, vierde gang
jan
 [1]
Jacobsmosselen in de schelp met bouillon van prei en truffel
feb
 [1]
Rode poon gevuld met grietmousse en mosselen met bloemkoolmerg en groene kruidensaus
mrt
 [1]
Geglaceerde soesjes met eendenlevermousse, bruine broodjes, pesto
apr
 [1]
Salade van tuinbonen en groene asperges met gegrilde langoustines
mei
 [1]
Rode en groene sla met ceasar-dressing en kwartelei
jun
 [1]
Asperges met tuinbonen, roerei en gehakte oesters
sep
 [1]
Tartaar van rauwe, gekonfijte en gedroogde tomaat met een schelvislevermayonaise
okt
 [1]
Warme en koude oesters
nov
 [1]
Gepocheerd ei met kaviaar en schaaldierenjus
dec
 [1]
Carpaccio van in olijfolie gegaarde kalfslever met eendenlever, gebakken kalfsniertjes, gefrituurde uien en een sherrydressing
jan
 [2]
Croustade van kreeft met groene kool
feb
 [2]
Lady Curzonsoep
mrt
 [2]
Curry cappuccino
apr
 [2]
Noordzeepoon met droge-worstpoeder en jus van wortels en peterselie-olie
mei
 [2]
Brioche
jun
 [2]
Nage van schaaldieren met een gevulde courgettebloem
sep
 [2]
Zeeduivel met romige kerriemosselen
okt
 [2]
Gelei van schaaldieren, boontjes in truffelroom, ganzenlever en gebakken zeebaars
nov
 [2]
Gebakken kwartel gevuld met bospaddestoelen, met een salade van Hollandse champignon
dec
 [2]
Op de graat bereide sliptong met een lauwwarme aardappelsalade met gepocheerde makreel - olie van appel, augurk en kappertjes
jan
 [3]
Gebraden hazenrug met "Royale" saus en witlof
feb
 [3]
Lamscrepinette op een bedje van wilde spinazie en zoete mosterdsaus
mrt
 [3]
Timbaaltje van zwezerik met kastanjechampignons en een Rieslingsaus
apr
 [3]
Lam gevuld met niertjes
mei
 [3]
Koude komkommersoep met meloen en appel
jun
 [3]
Parelhoen in champagne met truffel en fijne groente
sep
 [3]
Reebout met cantharellen en een kruidengnocchi
okt
 [3]
Eend met uienpuree, appel en calvadossaus
nov
 [3]
Tournedos met krokante peperkorst en rolletjes van andijvie en eendenlever
dec
 [3]
Gebraden hertenkalffilet met gestoofde en gefrituurde schorseneren en een crème van jeneverbessen
jan
 [4]
Gebakken fruit
feb
 [4]
Nougatines met perensorbet en ananaswaaier en karamelsaus
mrt
 [4]
Taartje van tongfilets en ratatouille, maïsravioli met vanille
apr
 [4]
Aardappelkoekjes
mei
 [4]
Langzaam-gebakken zalm met rode-wijnrisotto, tijm en groene asperges
jun
 [4]
Rabarber/roomkaas-taartjes met rabarbercompote
sep
 [4]
Kersensoep met karamel/balsamico-ijs
okt
 [4]
Kastanjesoufflé met walnoten en wit mokka-ijs
nov
 [4]
Rozemarijnappels met griesmeeltaartjes en cacaosorbet
dec
 [4]
Granité van espresso met een crème van giandujachocola, half geslagen vanilleroom, gekarameliseerde gepofte rijst
mrt
 [5]
Varkenshaas met porcini
apr
 [5]
Cocktail van sinaasappels met earl grey en gemberroom
mei
 [5]
Ugli/grapefruit-gratin - tequila/chili-sorbet
mrt
 [6]
Salade met camembertsaus
apr
 [6]
Tuile's
mrt
 [7]
Porto pudim flan
apr
 [7]
Notenijs